fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
znaci deka drvoto e bolno i opasno

Знаци дека дрвото е болно и опасно

Секојдневно сме сведоци на сеча на возрасни стебла низ градските паркови, дрвореди и зелени површини. Често причината за нивната сеча е наводната болест на стеблото или опасноста што ја предизвикува. Еве неколку карактеристики на болно дрво кои ќе ви помогнат да препознаете дали дрвото е опасно и дали треба да се пресече.

Znaci deka drvoto e bolno i opasno

Сподели