Поимот пандемија преведен на старогрчки значи ,,сите луѓе". Под ова се подразбира дека целата популација низ светот е во опасност од добивање на заразната болест. Затоа строго следете ги препораките на здравствените организации и Министерството за здраство, редовно мијте ги рацете, избегнувајте контакт го поголема група на луѓе, останувајте #Дома колку можете повеќе и грижете за своето здравје. Ова важи за сите луѓе!

Sto e pandemija FB