Кога се работи за природните вредности, повеќе луѓе размислуваат: „Па добро јас тоа сум го видел и што ми е гајле што ќе се случи“ Можеме да размислуваме и така, но се доведува во прашање колку другите и како и идните генации што доаѓаат после нас ќе знаат што сме имале на оваа планета Земја.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.