fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
8d5a22b 5986 4116 96ce 85c6abe54b9 2

Беласица – подрачје што чека на своја заштита

– Според Валоризација на природните вредности, планината Беласица од македонска страна се предлага да биде подрачје од категоријата Заштитен предел, што значи дека заштитеното подрачје се управува заради неговиот пејсаж.

Сподели