fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
golem grad podracje pod stroga zastita

Голем Град – подрачје под строга заштита

Островот е во надлежност на Националниот парк Галичица ,  обврска која ја добил пред повеќе од половина век, кога Преспа се уште била дел од Охридскиот регион. Но и покрај законските ингеренции,  за островот реално не се грижи никој.

Целиот документарен филм „Преспа природа преку границите“ гледајте го ТУКА.

Сподели