fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
Kako da se zashtiti vodno featured

Како да се заштити Водно?

Едни уживаат во неговата природа, други во него гледаат можност за профит, заедничко е тоа што и тие и тие велат дека го сакаат Водно. Омилената планина на скопјани во обид да биде заштитена! Властите подготвија стратегија за валоризација за заштита, но на јавната дебата искри. Еколози, граѓански здруженија и професори гледаат сомнеж во документот.

Новинарка: Катерина Топалова
Камера: Иван Поповиќ
Монтажа: Борче Крстевски

Сподели