fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
krajbrezhna vegetacija featured

Крајбрежна вегетација

krajbrezhna vegetacijaКрајбрежната (рипариска) вегетација ги чува речните брегови, ја прочистува водата од загадување, ја одржува температурата на водата и преставува дом на многу видови птици, водоземци и влекачи.

Сподели