fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Кривогаштанскиот блатен даб е дрво со впечатливи морфолошки карактеристики. Висок е 25 метри, со дебело стебло кое во основата има дијаметар од 4,46 метри, а на градна височина од 3,17 метри. Има разгранета крошна која започнува со три многу дебели гранки кои во повисоките делови се разгрануваат на поголем број гранки во сите правци. Кората на стеблото е со длабоки надолжни бразни кои само го потенцираат впечатокот за големата старост на ова дрво.

kratovski borovi i krivogastanski dab sest i pol vekovi staro prirodno nasledstvo 12

Сподели