fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Во крошната се забележуваат голем број суви гранки кои делумно се искршени. Во минатото, при сечење на суви гранки, еден работник се повредил со моторна пила, па поради таа случка никој повеќе не се нафаќал да интервенира во крошната, бидејќи преовладеал страв и суеверие, поради тоа што дабот е во црковен двор (на вакавско место) и среде гробишта.

kratovski borovi i krivogastanski dab sest i pol vekovi staro prirodno nasledstvo 13

Сподели