fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Меѓу сите знаменитости во Кратово свое посебно место имаат две стебла на црн бор (Pinus Nigra) кои се наоѓаат во месноста Карши бавчи, речиси во самиот центар на градот. Тоа се дрва кои се стари повеќе од шест и пол векови и кои во 1967 година, од страна на Републичкиот завод за заштита на спомениците на културата се прогласени за Споменик на природата.

kratovski borovi i krivogastanski dab sest i pol vekovi staro prirodno nasledstvo 2

Сподели