fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Но, болестите и штетниците не се единствениот фактор одговорен за оштетувањето на овие вредни дрва. Во минатото, едно од стеблата се користело како бандера (иако е живо), па од неговата јужна страна има остатоци од 4, а од западната 2 штендери за електрични кабли (на еден уште стои порцеланска чашка), сосема доволно за да потсетат дека креативноста на нашиот човек, кога е во прашање негрижата кон природното наследство – е непресушна.

kratovski borovi i krivogastanski dab sest i pol vekovi staro prirodno nasledstvo 7

Сподели