За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Еден друг примерок од македонската дендрофлора, кој плени со својата импозантност, големина на крошната и дебелото стебло, е Блатниот даб (Quercus robur syn. Quercus pedunculiflora) во с. Кривогаштани. Овој даб се наоѓа во дворот на селските гробишта, во непосредна близина на главната селска црква Свети Димитрија, веднаш покрај патот што води од Прилеп кон Крушево. Со својот впечатлив изглед дабот го привлекува вниманието на секој минувач и на бројните туристи кои поминуваат на оваа фрекфентна делница која води кон нашиот познат туристички центар.

Сподели