fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
makedonija ja potpisa deklaracijata za zastita na sumite feat

Македонија ја потпиша Декларацијата за заштита на шуми

Фотографија од дрво со испишан текст: Македонија ja потпиша Декларацијата за заштита на шумите и земјиштето Глазгов 2021Македонија, заедно со уште 141 земји на Самитот за климатски промени во Глазгов ја потпишаа Декларацијата за заштита на шумите и земјиштата со што се дава ветување дека до 2030 г. значајно ќе се намали уништувањето на овие екосистеми. Во меѓувреме, уништувањето на шумите и агресивната урбанизација остануваат главни еколошки проблеми во Македонија.

Сподели