fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
makedonskite prirodnonauchni muzei se raspagjaat featured

Македонските природнонаучни музеи се распаѓаат

Фотографија од природнонаучен музеј, со текст: Државата веќе со години не вложува во развој на природнонаучните музеи.

Македонските природонаучни музеи се вредни научно истражувачки институции кои буквално се распаѓаат. Сите три музеи: Природонаучниот музеј на Македонија во Скопје – со својата подружница во Дојран и Природонаучниот музеј „Д-р Никола Незлобински“ – Струга имаат очајна потреба од реновирање, одржување и унапредување.

Сподели