fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
ne znaeme da ja iskoristime besplatnata reklama od nasa za kokino

Не знаеме да ја искористиме бесплатната реклама од НАСА за Кокино

Мегалитската опсерваторија Кокино беше откриена во 2001 година, а во 2005 година прогласена од американската вселенска агенција НАСА за една најстарите на светот.

Освен што се наплаќаат билети за посетителите, речиси две децении по откривњето нема заживување на оваа атрактивна локација со исклучително археолошко и астрономско значење.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Елена Георгиевска
Снимател и монтажер: Небојша Кипријановски

Сподели