fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
nema brzo resenie za prespa featured

Нема брзо решение за Преспа

На Преспанско Езеро годишно му недостигаат 53 милиони кубни метри вода, а поради сложеноста на системот, брзо техничко решение по примерот на Дојран не е возможно. Општината чека Акцискиот план да ги даде сите одговори, клучот е во соработката меѓу трите држави. Ќе бидат потребни години за спас на Преспа!

Новинар: Мартин Пушевски
Снимател: Тони Стојановски
Монтажер: Борче Крстевски
Сподели