fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
pzp osogovski planini mapa

Осогово – природно наследство што чека заштита

Осогово се ноаѓа на почетокот на долгиот пат до негова конечна заштита и прогласување за заштитен предел. Се ставањето на Осогово под заштита, Македонија има шанса да си ја олесни работата кога во преговорите со ЕУ ќе дојде до 27 поглавје што се однесува на животната средина.

Исправка: За целите на видеото е искористена мапата со границите на предлог подрачјето Осоговски Планини од Студијата за валоризација од 2019 г. Во прилог новата мапа со конечни граници на подрачјето според Анексот за предлог за заштитеното подрачје Осоговски Планини.

PZP Osogovski Planini mapa

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели