fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
planinarskite domovi prezivuvaat od ljubovta na planinarite

Планинарските домови преживуваат од љубовта на планинарите

Планинарските домови Папрадиште и Чеплес во велешко не би функционирале без пожртвуваноста на ентузијастите и вљубениците во планината, а незаинтересираноста на локалната и централната власт за инвестирање и развој на ваквите капацитети најдобро го илустрира жалната слика што нашата екипа ја затекна во планинарскиот дом Бреза, кој некогаш беше главно викенд-прибежиште за велешани, а денес е претворен во руина.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Владимир Тевчев
Сниматели: Иван Камчев и Иван Поповиќ

Сподели