fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
prirodnite karakteristiki na makedonija

Природните карактеристики на Македонија

Македонија, често велат дека е земја со големо природно наследство. Во природно наследство се вбројуваат делови на природата и локалитети кои се состојат од геолошки, физичко-географски или биолошки формации, кои имаат исклучителна вредност од естетска, конзервациска или научна гледна точка.

Сподели