fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
prirodnite ubavini na pesterata gjonovica featured

Природните вредности на пештерата Ѓоновица

Македонија е ризница на спелеолошкото и геолошкото наследство. Пештерите се природни архиви и библиотеки преку кои можеме да учиме и да истражуваме за планетарното, природното, но и човечкото минато. Затоа е важно да се вложува во нивно истражување и особено во нивната заштита.

Автор: Александар Стојаноски – Истражувачко друштво „Урсус спелеос“


Ова видео е избрано дело од конкурсот за учество на јавноста во активностите на ДОМА како дел од кампањата „Разбистри сè!“– кампања за застапување и лобирање.
Сподели