fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
prosecnite temperaturi rastat feat

Просечните температури растат

Фотографија од езеро со намален водостој, со текст: Последните 7 години, се најтоплите 7 години во пишаната историја на Земјата.

Доколку не се продолжи активно во борбата против климатските промени, просечната температурата на воздухот во Македонија ќе се зголеми за 1, во 2025 и за 2 Целзиусови степена до 2050 година.

Сподели