fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
ski centrite se vlog protiv prirodata feat

Ски-центрите се влог против природата

Фотографија од скијач со текст: Изградба на ски-центри во Македонија е вложување против природата

Климатските сценарија предвидуваат се повисоки температури и се помалку снег во Македонија, но и во целиот регион. Изградба на нови ски центри не само што претставува лоша долгорочна инвестиција, туку и непотребно уништување и деградација на планинските шумски екосистеми.

Сподели