fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
somnitelni tenderi za prespa i dojran featured

Сомнителни тендери за Преспа и Дојран ги загрижија еколозите

Мерка за подобрување на состојбата на езерата или подготовка на плажите за летната сезона? Тендерите што ги распишаа Ресен и Дојран со речиси идентична содржина ги загрижија еколозите затоа што нема оцена за влијанието врз животната средина. Универзитетски професори предупредуваат дека се крши законот за заштита на природата, локалните самоуправи не гледаат проблем. За „шминка“ проектите се одвоени над 1,3 милиони евра од централниот буџет.

Новинар: Мартин Пушевски
Монтажа: Ристо Дусковски
Камера: Сашо Доковски, Љубомир Домазетов, Тони Стојановски, Владимир Димоски

Сподели