fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Аерозагадување – новиот симбол на Балканот

Аерозагадувањето руши рекорди, концентрацијата на штетни честички во воздухот во сите држави на Балканот е неколкукратно над дозволеното. Грамадните термоцентрали кои користат јаглен и застарена технологија за производство на струја забревтано работат, чадот се издига високо на небото. Автомобилите со ниски еколошки стандарди, кои од ЕУ завршија на балканските патишта се тркалаат низ улиците, оставајќи траги зад себе. Земјите од регионот боледуваат од иста болест.

ТВ верзија

Албанска верзија

Документарниот филм „Аерозагадување – новиот симбол на Балканот“ го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели