fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Другата страна на туризмот

Летниот одмор е време посветено за нас, за наша релаксација и уживање покрај морските и езерските крајбрежја. Но, како што туризмот се развива во една од најголемите индустриски гранки, така се зголемува неговото влијаение врз животната средина. Морињата и езерата се екосистеми за кои доколку не се грижиме од место за релаксација ќе станат главен извор за многу еколошки проблеми. Откријте која е другата страна на туризмот.

Автори: Кирил Арсовски Пржо, Жанета Трајкоска, Ана Алексовска
Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Режија: Ана Алексовска
Камера: Иван Поповиќ, Љубомир Домазетов
Монтажа: Борче Крстевски
Благодарност до: Ивор Фука, Тијана Бајиќ

ТВ верзија

Сподели