fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Природни катастрофи

Во минатото природните катастрофи биле толкувани како божја волја. Но денес, во 21от век, ние можеме барем дел од нив да предвидиме а со тоа и да ги намалиме штетите.

Која е поврзаноста со климатските промени и интензитетот на природните катастрофи како и кои се најчестите несреќи кои го погодуваат нашето поднебје – во новиот документарец на Дома.

Автори: Кирил Пржо, Жанета Трајкоска, Ана Алексовска
Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Камера: Иван Поповиќ, Љубомир Домазетов
Монтажа: Борче Крстевски

Сподели