fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
predizvicite na sovremenoto zemjodelstvo feat

Предизвиците на современото земјоделство

Современото земјоделство се соочува со два предизвика – промената на климата и намалениот биодиверзитет. Додека на сушата не може директно да се влијае со видливи и брзи резултати, науката може да го модифицира генот на растителните култури и да ги направи посилни, поиздржливи и похранливи.
Дали ГМО ќе бидат прифатени од широката јавност во иднина?

Монтажа: Ристо Душковски
Камера: Тони Стојановски

Сподели