fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
kambanite bijat za unistuvanjeto na sara

Камбаните бијат за уништувањето на Шара

Во 21 век селаните со црковни камбани се собираат на Вратничка Река за да ја спасат од моќници кои и се настрвиле на природата. Нивниот профит за нив е прекин на живот. Велат дека ако снема вода, ќе исчезнат нивните села. Бројните хидроцентрали и дивата сеча се рак рана за планината која со години чека да стане национален парк.

Сподели