fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
nacionalniot park ne go zastiti kosovskiot del od sara

Националниот парк не го заштити косовскиот дел од Шара

Уништувањето на реките на косовскиот дел од Шар Планина продолжува иако ова подрачје веќе 30 години е заштитено како национален парк. Жителите велат дека локалната и централната власт им работат зад грб и дозволуваат изградба на мали хидроелектрани со што се загрозува опстојувањето на реките од кои се снабдуваат со вода за пиење и наводнување.

Сподели