fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
nevidena ubavina se uste privilegija za malkumina

Невидена убавина сè уште привилегија за малкумина

Македонија не знае да ги искористи природните убавини за да го развие туризмот, а најдобар пример за тоа е слабата посетеност на Шар Планина. Таа има огромен потенцијал за скијачки спортови, планинарење, еко-туризам, органско производство… Засега ваквите можности ги гледаат само поединци и ентузијасти кои самоиницијативно вложуваат во развој и промоција на оваа „убавица“. Тоа би можело да се смени со прогласувањето на планината за национален парк.

Сподели