fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
annotation 1 1

Домаќинствата, сообраќајот и индустријата се трите најголеми загадувачи на воздухот

Дури 62% од домаќинствата се греат на дрво, половината од регистрираните возила (околу 220 илјади) немаат катализатори за издувни гасови и испуштаат високоштетни материи, а токму државните компании во енергетиката и металургијата – РЕК Битола, РЕК Осломеј и Југохром, не поседуваат интегрирани еколошки дозволи.

Целиот документарец „Живот во загаден воздух“ гледајте го ТУКА.

Сподели