fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
annotation 22 8 5 134723

Државата е немоќна да се справи со дивоградбите во заштитените подрачја

Стотина куќи никнале крај реката Бабуна близу Велес, во предел кој е заштитен како локалитет со карактеристичен пејзаж. Државата е немоќна да се справи со овие дивоградби, оти донела закони кои се противречни. Општините ги чуваат во фиока барањата за легализација, чекајќи измени на законите. Екологистите решението го гледаат во прогласување национални паркови, секаде каде што има шума или ретка природа.

Новинар: Владимир Тевчев
Снимател и монтажа: Иван Камчев

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели