fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
rasadnikot na moznosti rastrgnat od lakomosta za profit featured

Расадникот на можности растргнат од лакомоста за профит

Едни на барикадите за хуман живот и за запирање на бетонизацијата, други бараат повеќе згради и катови за повеќе пари. Скопје во Расадник може да го добие својот „Хајд Парк“. Попречувањето на ружата на ветрови којашто поминува оттука може засекогаш да го „загуши“ главниот град во загадениот воздух. Архитектите бараат јавен конкурс за просторот од јавен интерес наспроти ДУП што ќе ја преплави Кисела Вода со илјадници нови жители. Општината се правда – немаме пари да ги обесштетиме сопствениците за да направиме парк. Битката за „Расадник“ е последната битка за хумано Скопје.

Сподели