fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
somnitelna prenamena na drzavno zemjiste vo dolno lisice

Сомнителна пренамена на државно земјиште во Долно Лисиче

Жителите на Долно Лисиче сметаат дека е загрозена безбедноста на нивните домови откако компанијата „Фивла Транспорт“ добила концесии за ископ на песок и чакал во непосредна близина на куќите во оваа населба. Тие се сомневаат дека има скриени игри зад доделувањето на концесиите со оглед на тоа што станува збор за државно земјиште коешто веќе е дадено на управување на Земјоделскиот факултет при УКИМ од каде што со години го користат како расадник. Владата првично го одбила барањето на компанијата за концесии на оваа локација со оглед на тоа Општина Аеродром дала негативно мислење, но подоцна ја преиначила одлуката.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Мартин Пушевски
Снимател: Влатко Џиковски
Монтажа: Ристе Душковски

Сподели