fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
za gasovodot niz vodno ke se isecat recisi 8 iljadi stebla

За гасоводот низ Водно ќе се исечат речиси 8 илјади стебла

Околу 35,2 илјади хектари шума се загубени во Македонија во изминатите 17 години поради бесправна сеча и прекумерно планско сечење, покажуваат податоците на „Глобал форест воч“. И покрај тоа, за изградбата на гасоводот на Водно треба да се исечат речиси 8 илјади стебла – плански насади стари и по 50 години, а почвата ќе биде соголена, предупредуваат екологистите.

Целиот документарец „До кога ќе шумат шумите?“ гледајте го ТУКА.

Сподели