fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
Вевчански извори – зона на сифонски врела и природни реткости

Споменикот на природата „Вевчански Извори“ е едно од најзнаменитите, најзачуваните...

27 февруари 2024
Зелената агенда „црвенее“ во Западен Балкан – плановите се само на хартија

Ниту европскиот воз по кој трчаат не ги поттикна владите...

23 февруари 2024
Храната од инсекти е иднината и кај нас

Членот 55 од Законот за безбедност на храна, се однесува...

16 февруари 2024
Кога нема работници, роботи ќе работат на нивите

Светот до 2050 година ќе треба да произведува уште дополнителни...

15 февруари 2024
Ден на дрвото – непланско фијаско што треба да служи како поука

Повеќе од 6 години откако Владата ја укина акцијата за...

9 февруари 2024
Плоче Литотелми – заборавен строг природен резерват

Резерватот Плоче - Литотелми е исклучително значаен локалитет, бидејќи е...

6 февруари 2024
Црниот рид засега ќе остане, но фабрика на смртта во Велес нема да има

Македонско-срспката компанија „Кејп Монт Груп“ уште еднаш се обиде да...

3 февруари 2024
Глобална цел 7: Пристапна, стабилна, одржлива и современа енергија за сите – каде сме денес?

Осумгодишнината од стапувањето на сила на 17-те глобални цели на...

2 февруари 2024
„Тешка зима“ ја доби првата награда на конкурсот на ЗНМ и УНДП за справување со загадувањето на воздухот

Серијалот „Тешка зима“ објавен на платформата Дома.еду.мк на Институтот за...

1 февруари 2024
Пилав Тепе – вулкански рид што сведочи за бурно геолошко минато

Иако мала, според својата површина Македонија се одликува со многу...

25 јануари 2024
Ние го создаваме, ние можеме и да го намалиме отпадот

Колку и да ни изгледаат безначајно мали нашите секојдневни навики...

23 јануари 2024
Ридот на смртта никако да замине од Велес

Црниот рид над Велес - последица од тридецениската работа на...

19 јануари 2024