fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
cop 26 featured

COP26: Светот во трка со климатските промени

Овогодинешниот Светски самит за климатски промени, го пречека светот соочен со многу проблеми. Последиците од климатските промени стануваат се поочигледни и го менуваат секојдневието. Промените кои мора да се направат на глобално ниво треба да се преземат што поскоро со цел да го зачуваме нашиот живот, животот на идните генерации како и целиот жив свет на оваа планета. Ова е приказната за 26-тиот Самит и резултатите од него.

Сподели