fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
izvestaj za klimatski promeni

Извештај за климатски промени

Најновиот извештај на Меѓувладиниот панел за климатски промени на ОН, предупредува дека промените на климата можат и веќе остааваат неповратни промени врз природата и го загрозуваат животот на речиси половина човечка популација. Околу тоа што можеме да преземеме, тимот на ДОМА поразговара со Катрина Абра, член на Институтот за клима и промотор на извештајот.

Автор: Кирил Пржо
Монтажа: Борче Крстевски
Камера: Стефан Стојановски, Дарко Малиновски

Сподели