fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
klimatski promeni em sme na udar em so ochi siroko zatvoreni

Климатски промени – ем сме на удар, ем сме со очи широко затворени

И покрај големите пожари коишто лани ја пеплосаа Малешевијата и проголтаа илјадници хектари шума, поплавите од 2016-та коишто однесоа 20-ина човечки животи, големото аерозагадување со коешто се бориме секоја зима, повлечените езера и сушата, дел од населението со недоверба гледа во светот што се менува пред нашите очи. Треба да се работи на подигнување на свеста за климатските промени и на зајакнување на капацитетите на институциите, во спротивно, земјава ќе заврши со неинформирани граѓани кои неподготвени ќе се соочат со временски екстреми

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Мартин Пушевски
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажа: Ристе Душковски

Сподели