fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
zemjodelstvoto treba da se adaptira kon klimatskite promeni

Земјоделството треба да се адаптира кон климатските промени

Климата се менува. Земјоделците се сеќаваат дека пред триесеттина години произведувале на поинаков начин. Се очекува дека климатските промени во иднина ќе бидат многу поизразени. Сушите ќе бидат подолготрајни, поплавите ќе имаат поголем замав и ќе се зголеми периодот на минусни температури. Поради тоа, земјоделците треба навремено да се едуцираат и да го прилагодат производството на новонастанатите услови.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Владимир Тевчев
Снимател: Иван Камчев

Сподели