fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
divina sudir na zakoni ft

Дивина: Судир на закони

Во потрагата по решенија за проблемот со подивените кучиња, Диме и Александар разговараат со колешката од Романија, Теодора Син. Таа со години ги истражува романските Карпати и нивниот биодиверзитет. Како Романците, како дел од Европската Унија, се справуваат со истиот проблем? Дали постојат мерки кои би можела и Македонија да ги примени? Или пак, преземени се мерки кои ги нарушуваат правата на животните и нивната добробит? Потрагата по решенија на Диме и Александар станува се покомплексна.

Гледајте ја втората епизода од серијалот Дивина, изработена во соработка со Македонското еколошко друштво.

Сподели