fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
annotation 1

Наместо модерен ски-центар рудници на планината Кожуф

Љубителите на скијањето ќе можеа и во текот на април да уживаат во овој спорт на планината Кожуф доколку функционираше патот до истоимениот ски-центар кој почна да се гради уште во 2009 година и за кој државата потроши 9 милиони евра.

По само две години промотивна работа на ски-центарот патот бил прогласен за небезбеден и запуштен заради што биле стопирани понатамошните инвестиции во овој туристички центар.

Ангел Наков, еден од сопствениците на ски-центарот „Кожуф“ вели дека единствена причина заради која се кочи овој проект е планот за отварање 23 рудници за бакар и злато.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Сузана Мицева
Снимател и монтажер: Кире Пиличев

Сподели