fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
malite hidrocentrali i lokalniot biodiverzitet featured

Малите хидроцентрали и локалниот биодиверзитет

Малите хидроцентрали се новата пандемија која се шири низ Западен Балкан и претставува опасност за многу важни и ретки екосистеми и животински видови. Аргументацијата против изградбата на овие енергетски системи се повеќе се зголемува, а ДОМА разговараше со проф. Јелка Црнобрња Исаиловиќ, за тоа како малите хидроцентрали влијаат врз влекачите и водоземците.

Новинар: Ивана Николоска
Камера: Тони Стојановски
Монтажа: Борче Крстевски

Сподели