fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
eko ambasadorka maja stojkovska

Eco-ambassador Maja Stojkovska

The Macedonian artist Maja Stojkovska turns the debris scattered of the Skopje’s flea market into jewelry that later finds its way in the galleries around the world – Munich, New York, Bejing or Vienna. In the form, colour and texture of the waste, especially electric waste, she sees the foundation for earrings, necklaces or brooches.

The new eco-ambassador of Doma, Maja Stojkovska, says that we should give things a second chance because Macedonia is already full of garbage.

Directed by Ana Aleksovska
Camera: Vladimir Dimoski
Editing: Borce Krstevski

Share