fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
eko ambasadorka maja stojkovska

Екоамбасадорка Маја Стојковска


Отпадоците расфрлани по тезгите на скопскиот бувљак, македонската уметница Маја Стојковска ги претвара подоцна во накит кој завршува по галериите низ светот – Минхен, Њујорк, Пекинг или Виена. Во формата, бојата и текстурата на отпадот, особено електронскиот, таа гледа основа за обетки, ѓердани или брошеви.

Новиот екоамбасадор на Дома, Маја Стојковска, порачува да им даваме втора шанса на нештата бидејќи Македонија е веќе преполна со ѓубре.
Режија: Ана Алексовска
Камера: Владимир Димоски
Монтажа: Борче Крстевски

Сподели