fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
eko ambasador velian jagev featured

Eco-ambassador – Velian Jagev

Macedonia is home to around 330 bird species. Velian Yagev, the new eco-ambassador of DOMA, captures even the most minute details of their daily life with his photo len. He brings us closer to this invisible world.

He says that birds are all around us, but we need to learn to be silent and blend into the environment, so we can notice their presence.

Director: Ana Aleksovska
Camera: Vladimir Dimovski
Editor: Borce Krstevski
Photo: Velian Jagev

Share