fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
eko ambasador velian jagev featured

Еко-амбасадор – Велиан Јагев

Во Македонија има околу 330 вида птици а, Велијан Јагев, новиот екоамбасадор на ДОМА, со својот фотографски објектив ги забележува и најситните детали од нивниот секојдневен живот. Тој нам ни го доловува невидливото.

Птиците се насекаде околу нас, вели, но треба да научиме да сме тивки и да се втопиме во околината за да го забележиме нивното присуство.

Режија: Ана Алексовска
Камера: Владимир Димоски
Монтажа: Борче Кртевски
Фотографии: Велиан Јагев
Сподели