fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Vassilios Borzolos – the father of owls

Barn owl (Tyto alba) – a species of owl that nests in old and abandoned houses and feeds on rodents that attack crops. This allows natural removal of the pest mice, without using toxins.

Vassilios Borzolos, as his friends call him the father of owls, tells how he cares for this species and how important its survival is.

 

Cameraman and editing: Василос Коматас

Share