fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Vassilios Borxolos – babai i bufëve

Kukuvajka (Tyto alba) – është një specie bufi që bën folenë në shtëpitë e vjetra dhe të braktisura dhe ushqehet me brejtës që sulmojnë të mbjellat. Kjo i lejon asaj të heqë minjtë e dëmshëm shkatërrues të tokës në mënyrë të natyrshme dhe pa përdorimin e helmeve.

Vassilios Borxolos, nga miqtë i quajtur babai i bufëve, tregon se si kujdeset për këtë specie dhe sa e rëndësishme është mbijetesa e saj.

Камера и монтажа: Василос Коматас

Share