fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
eko ambasador bashkim koci featured

Еко-амбасадор Башким Кочи

Многу е едноставно – шумата е живот. Шумата е живот за луѓето. Ова е пораката Башким Кочи, ветеран во заштитата на животната средина. Во своите последни работни денови како парк ренџер во националниот парк Шебеник- Јабланица во Албанија упатува апел дека единствен начин да ја заштитиме природата е преку заедничка и прекугранична соработка. Во оваа борба нема индивидуалци, сите треба да се вклучиме. Башким е нашиот #екоамбасадор.

Сподели